Rólunk

Dénes-Helyes Veronika tanácsadó szakpszichológus

Pszichológusi diplomámat 2014-ben szereztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Ezt követően pedig 2018-ban (szintén az ELTE-n) tanácsadó szakpszichológusi oklevelet szereztem, család és párkapcsolati tanácsadás specializáción. 2023-ban a pszichodráma képzés keretében pszichodráma asszisztens lettem. (A módszerről bővebben itt olvashat.)

A hozzám fordulók számára minden esetben empatikus, elfogadó, biztonságos légkört igyekszem teremteni, ezzel segítve, illetve megalapozva azt, hogy őszintén, bizalommal telve tudjunk nehézségeikhez közelíteni. A klienseimmel való munkát minden esetben egy egyenlőségen alapuló kapcsolatban megvalósuló együttműködésként, közös gondolkodásként képzelem el.
Munkámban való szemléletemet meghatározza, hogy nem deficitközpontúan közelítek, hanem sokkal inkább klienseim erősségeire építve igyekszem segíteni őket azokon a területeken, ahol nehézségeik vannak. Fontosnak tartom továbbá, hogy az egyént – legyen szó felnőttről vagy gyermekről – és a nehézségét az őt körülvevő rendszerbe ágyazottan próbálom megérteni. Minden esetben igyekszünk olyan megoldási lehetőségeket közösen kidolgozni, amelyek ebben a rendszerben megfelelően alkalmazhatóak, és segítik őt a fejlődésében, valamint abban, hogy jobb rálátást nyerjen a helyzetére, nehézségére, jobb kapcsolatot tudjon kiépíteni önmagával és a környezetével is.

Klienseimet jelenleg online várom sok szeretettel!

Liber Renáta tanácsadó szakpszichológus

Pszichológusi diplomámat 2012-ben szereztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon, majd tanácsadó szakpszichológusi diplomámat ugyanitt, 2016-ban krízistanácsadó szakirányon. A szakpszichológusi oklevelem lehetőséget ad arra, hogy gyermekekkel, serdülőkkel és felnőttekkel egyaránt hatékony pszichológiai tanácsadó tevékenységet végezhessek. Eddigi szakmai életutam során igyekeztem a pszichológiai tanácsadás több területével is megismerkedni. Pszichológusként dolgoztam középiskolában, nevelési tanácsadó (pedagógiai szakszolgálat) munkatársaként, illetve óvodai intézményekben, így már az összes korcsoporttal kapcsolatban rendelkezem szakmai tapasztalattal.

Szemléletem és tanulmányaim alapján az egyéni életutat mindig összefüggéseiben, az egyén személyes rendszerében igyekszem látni, a kapcsolati (pár, család, általános kapcsolati) problémák esetében pedig a rendszer összefüggései között törekszem az egyén helyzetének megértésére. Klienseim számára igyekszem segítséget nyújtani, hogy helyzeteik, problémáik, lehetőségeik és erőforrásaik a probléma megoldásának fényében váljanak láthatóvá, érthetővé a számukra, és belső munkájuk eredményeként képessé váljanak a változás érdekében tett cselekvésre, a változás elérésére. Munkámban az egyenlőségre és az együttműködésre törekszem. Vallom, hogy a kliens ismeri legjobban a problémáját, én pedig csak végigkísérem őt a változás folyamatán az elérni kívánt célig.

Klienseimet a 9. és a 11. kerületben várom sok szeretettel.