Csoportos tanácsadás

Az alábbi csoportok a jelentkezők függvényében indulnak. Érdeklődni e-mail címünkön lehet.

Barangolás Lelkünk Labirintusában (eseménysorozat)

Megküzdés a feszültségünkkel

A jelenlegi bizonytalan körülmények rányomhatják bélyegüket a hangulatunkra, szoronghatunk, feszültek lehetünk. Ezek az érzések eláraszthatnak bennünket és képtelennek érezhetjük magunkat bármilyen megküzdésre, olykor még levegőhöz jutni is nehéz egy-egy ilyen helyzetben.

Az ilyen vagy ehhez hasonló szituációkban szeretnénk segítséget nyújtani, illetve lehetőséget adni egy kis feloldódásra egy gyakorlatorientált tematikus nap keretében. A workshop során feszültségeinket és azok oldását emeljük a fókuszba különböző eszközök és technikák segítségével, ezzel is mozgósítva és gazdagítva belső erőforrásainkat.

Egész napos alkotó-fejlesztő workshopunkat elsősorban olyan felnőtteknek ajánljuk, akik úgy érzik, hogy elárasztják őket a nehézségeik, a környezetükből érkező feszültségek, és szeretnének hatékonyabban szembenézni félelmeikkel és szorongásaikkal.

Időpont: 2022. november 6. 10:00-18:00 (1 óra ebédszünettel)

Helyszín: Alkotás13 (1123 Budapest, Alkotás utca 13.)

Létszám: maximum 12 fő (az alkalom minimum 4 fő jelentkezése esetén valósul meg)

Jelentkezni lehet a leleklabirintusok@gmail.com e-mail címen, vagy a honlapunkon (https://www.leleklabirintus.hu/kapcsolat/) keresztül küldött űrlappal. Kérünk, írd meg nekünk a nevedet, címedet, valamint e-mail címedet (mindezekre a számla kiállításához lesz szükségünk).

Jelentkezési határidő: 2022. november 3.

Részvételi díj: 8000 Ft.

A díj felének átutalásával tudod biztosítani a helyedet az eseményen, majd a fennmaradó részt a helyszínen készpénzben tudod kifizetni.

A csoportot vezeti: Dénes-Helyes Veronika és Liber Renáta - tanácsadó szakpszichológusok

Az esemény Facebook elérhetősége


Bátorító mesefoglalkozás gyerekeknek

Aggodalom a dolgozatok, felelések előtt? Félelem a kudarctól? Szükség lenne egy kis bátorságra? Kellene egy kis erő, lendület, hogy könnyebben birkózz meg egy nehéz helyzettel?Egy remek lehetőséget ajánlunk, ahol mindezekre a kérdésekre a gyermek válaszra lelhet. Alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásunkon egy mesebeli alak erejét próbáljuk ki, és visszük el magunkkal később is előhívható formában.A Metamorphoses meseterápiás módszeren alapuló alkotó-fejlesztő foglalkozás célja:
-a belső erőforrások erősítése,
-a rejtett képességek felszínre hozása.
A gyerekek a mese és a teremtő képzelet erejének segítségével gyűjthetnek bátorságot, erőt és küzdhetnek meg a különböző akadályokkal.
A foglalkozást elsősorban olyan 2. és 3. osztályos gyermekeknek ajánljuk, akik:
- szorongóak, bátortalanok
- a különböző, számukra kihívást jelentő helyzetekből, feladatokból gyakran kihátrálnak, illetve lefagynak bennük.


Lélekerő felszabadítása felnőtteknek

Időnként mindannyian nehézségekkel küzdünk az életünkben, és van amikor úgy érezzük, hogy gúzsba kötnek a gondok és nem találjuk a kiutat. Ilyenkor nehéz egy másfajta nézőpontból szemlélni helyzetünket, miáltal eláraszthatnak bennünket az érzések, ezzel is akadályozva problémáink megoldását.

A Metamorphoses meseterápiás módszeren alapuló alkotó-fejlesztő foglalkozásunk legfőbb célja a belső erőforrások mozgósítása és erősítése. Egy gondosan kiválasztott mese bölcsességét hívjuk segítségül, hogy azon keresztül fejtsük meg életünket segítő és ellenünk dolgozó erők természetét, hogy utána eredményesen tudjuk felvenni velük a harcot. A foglalkozást elsősorban olyan felnőtteknek ajánljuk, akik úgy érzik, hogy életükben elakadtak, megrekedtek, vagy a gondok maguk alá temetik őket, ezért szeretnék erőforrásaikat gazdagítani és ezáltal hatékonyabban szembenézni, megküzdeni nehézségeikkel.


Segítség, oviba megyünk!

Mit tehet a szülő, hogy megkönnyítse gyermeke és önmaga számára ezt az időszakot? 

2016 óta minden 3. életévét augusztus 31-ig betöltő gyermeket és szüleit érinti az óvodai beszoktatás. Óvodapszichológusi munkánkban vált egyértelművé, hogy a szülők mennyire egyedül vannak hagyva ebben az időszakban. Fontos tudni, hogy életünknek ebben a szakaszában egy normatív (vagyis mindenki életében bekövetkező, kiszámítható) krízishelyzetbe kerülünk. Az iskolába való készüléssel sokan foglalkoznak, vannak csipegetők, nyitogatók, kopogtatók, viszont egy óvodába készülő gyermekkel, édesanyjával és családjával nem igazán törődünk. Pedig nagyon is kellene! Az óvodákban előforduló problémák nagy része már az intézménybe való beszoktatáskor bejósolható lehet, tehát megelőzhető is lenne.

Ennek az egész időszaknak a megkönnyítése érdekében hirdetjük meg szülőknek szóló fórumunkat, ahol pszichoedukáció segítségével, interaktív formában foglalkozunk a következő kérdésekkel:

  • hogyan készítsem fel a gyermeket?
  • hogyan készüljön fel rá az anyuka és az apuka?

Égetővé válhatnak olyan kérdések, amelyekben bizonytalanok vagyunk, több helyről többféle információt hallottunk, amiben aztán teljesen elvesztünk.


Szorongásoldó és szociális készségeket fejlesztő csoport 7-9 éves gyermekek számára

Felnőttként is sokszor nehéz boldogulni társas világunkban. Ez a feladat gyermekként többnyire még nehezebb.

Ha gyermeke nehezen működik együtt felnőttekkel, nem igazán kér segítséget, nem kezdeményez kapcsolatot társaival, többnyire magányosan játszik, félénk, visszahúzódó, illetve nehezen  illeszkedik be egy társaságba, nem válaszol kérdésekre és meséli el élményeit, illetve valódi képességei rejtve maradnak, akkor sok szeretettel várjuk csoportunkba, ahol interaktív, játékos, pszichológiai módszerekkel segítjük gyermekét a társas világban való hatékonyabb eligazodásban.

A csoportban való részvétel feltétele előzetes szülőkonzultáció.


Boldogságcsoport felnőttek részére

Ha elmúltál 18 éves, és szeretnéd egy csoport tagjaként, pszichológusok segítségével megtalálni a saját életedben a boldogságot, akkor várunk csoportunkba!